понеділок, 05 березня 2018 16:27

Порошенкові зробили комплімент

Порошенкові зробили комплімент
Президента Петра Порошенка дратувало наметове містечко під парламентом, каже політолог Олександр Кочетков. Фото: УНІАН

Розгін наметового містечка під Верховною Радою свідчить про домовленності між БПП і "Народним Фронтом". Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Протести почали слабшати. Їхні безпосередні учасники і політики втомилися. По-друге, протест без чіткої і прозорої команди менеджерів, які можуть обіцяти покращення життя найближчим часом і люди готові повірити в це, не знайде масової підтримки у 500 тисяч чи мільйона людей.

Існують певні інтриги між президентом Порошенком та міністром внутрішніх справ Аваковим, який раніше демонстративно дозволив Саакашвілі перейти через кордон. Потім ніхто не заважав розгорнути наметове містечко, правоохоронці його не чіпали. У протестувальників виникло заспокоєння, ситуація начебто стабілізувалася і було враження що так воно і буде далі.

Поліція спрацювала жорстко, підготувалися достатньо професійно

Є інформація, що БПП і "Народний фронт" домовилися про майбутню співпрацю у парламентських і президентських виборах. Таким "внеском" стало знесення наметового містечка, яке дуже дратує Порошенка. Такий собі комплімент. Поліція спрацювала жорстко, підготувалися достатньо професійно. Зробили це в той час, коли люди не очікували. А тих, хто міг прийти на допомогу активістам, просто не було. На вихідні координація слабшає", - розповів Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як штурмували табір біля Верховної Ради: усі подробиці

У суботу, 3 березня, Нацгвардія знесла намети по вулиці Грушевського поблизу Верховної Ради. Діяли на виконання рішень суду. Затримали 111 людей. Їх відправили до поліцейських відділків Шевченківського та Печерського районів, потім відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Порошенкові зробили комплімент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі