вівторок, 05 червня 2018 10:55

Порошенкові готують новий образ

Порошенкові готують новий образ
Президент Петро Порошенко вже готується до переобрання, а його технологи працюють над образом - ЗМІ. Фото: president.gov.ua

Секретар РНБО Олександр Турчинов вже є неформальним головою виборчого штабу президента Петра Порошенка. Там думають над новим образом Петра Олексійовича.

Про це пише "Українська правда"

"Це не виборчий штаб у класичному розумінні слова, який збирається на кампанію і працює на вибори. Банально тому, що кампанія ще не почалась. Але нам потрібно уже напрацьовувати якісь рішення, координувати роботу, шукати людей на місцях", – пояснює один із членів цього "штабу".

У президента вирішено, що результат на виборах йому мають забезпечити так звані VIP-агітатори - депутати-мажоритарники. Які за роботу на президента отримають гарантії підтримки на наступних парламентських виборах.

Одночасно цим питанням займається голова АП Ігор Райнін, його перший заступник Віталій Ковальчук і заступник голови фракції "БПП" Сергій Березенко. Учасники цього процесу уже навіть посміюються зі звичок Порошенка.

"Петро, як завжди, попризначав по кілька людей на одну роботу. Він і місце глави штабу пообіцяв Турчинову, хоч Райніну теж його обіцяв. Він зіштовхує людей, щоб подивитись, хто витягне. Ковальчук уже якось каже Березенку: "Сергію, давай ти будеш головний і будеш давати мені команди". Але Березенко щось не захотів", – сміючись розповів один із учасників виборчих нарад.

Одне з перших питань, над яким думають у "штабі", чому власне Порошенко має бути президентом.

"Відповідь у нас дуже проста. А хтось певен, що коли Петро піде, то Україна збережеться у нинішніх кордонах? Бо всі ці вибори – це цікаво і гарно, але у нас тут війна, і треба вести складні переговори і грати велику геополітичну гру. Хтось крім Порошенка реально зможе її потягнути?", – пояснює логіку президента один зі "штабістів".

Крім цього у Порошенка думають над тим, як переформатувати його імідж в образ "захисника демократії" від популізму і реваншу диктатури.

"Ми маємо визначитись, чи ми "демократи", чи "сильна рука". Але, швидше за все, це буде "сильна демократична рука", – розповідають в оточенні Порошенка.

За смислове наповнення кампанії президента традиційно відповідає його стратег, нардеп Ігор Гринів.

А нардеп з "Народного фронту" Вікторія Сюмар частково відповідає у президента за зовнішню рекламу та її наповнення. Сюмар написала свій варіант стратегії Порошенка на наступні вибори, який зараз розглядає президент.

Загалом поспіху у президентському таборі не помітно. У Порошенка переконані, що "гаряча фаза" кампанії стартує не раніше осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко змінив гасло після "Жити по-новому"

Раніше рух "Чесно" повідомляв, що невідомі два роки вішають білборди від імені президента Петра Порошенка.

Невстановлені особи розміщують плакати-привітання з Днем перемоги, Днем Незалежності-2018, привітання зі здобуттям безвізу і перепощують їх на сайти місцевих держадміністрацій.

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Порошенкові готують новий образ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі