середа, 04 жовтня 2017 12:44

"Порошенко вже багато років залежить від Путіна" - Соболєв

"Порошенко вже багато років залежить від Путіна" - Соболєв
Народний депутат Єгор Соболєв. Фото: Facenews.ua

Російський президент Володимир Путін планує використати запропоноване президентом Петром Порошенком продовження закону про особливості самоврядування на Донбасі для знищення України зсередини.

Про це сказав народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв в кулуарах парламенту.

"Порошенко й інші українські олігархи вже багато років залежать від Путіна. А у Путіна ідея проста - хоче назвати окупацію частини українських земель "особливостями самоврядування" і використати їх як отруту та як подальший форпост для проникнення всередину Української держави. Розуміє, що нинішнє керівництво України не здатне навіть у Києві його агентів ліквідувати. Частина його самі є агентами Росії.

Путін готовий дозволити вивісити в Донецьку й Луганську український прапор. Але прекрасно розуміє, що його агентура, промиті мізки населення, кров, яку пролив між нами за ці роки війни допоможуть йому нищити Україну зсередини, використовуючи окуповані території під прикриттям особливостей самоврядування", - сказав Соболєв.

Він висловив упевнення, що це рішення не пройде в парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підготував нардепам дві пропозиції щодо Донбасу - ЗМІ

18 жовтня закінчується дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який приймався на три роки у вересні 2014 року. За словами представника України у тристоронній контактній групі Ольги Айвазовської, якщо дію закону не продовжать, то в Україні можуть з'являтися проблеми із санкційним пакетом щодо Росії, проведенням переговорів у Мінському та Нормандському форматах.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко вже багато років залежить від Путіна" - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі