вівторок, 27 травня 2008 09:02

Порошенко: Скорочення інфляції в травні - заслуга Нацбанку, а не уряду

Рада Національного банку України прогнозує скорочення темпів приросту інфляції в травні ц.р. вдвічі.

"Ми можемо констатувати, що не курсові показники, а саме монетарна політика Національного банку на сьогоднішній день вже привела до того, що в травні ми матимемо, щонайменше, подвійне скорочення темпів приросту інфляції", - сказав голова Ради Національного банку України Петро Порошенко в понеділок журналістам, передає кореспондент УНІАН.

При цьому він зазначив, що жорстка монетарна антиінфляційна політика Нацбанку не підтримана відповідними заходами з боку інших гілок влади. А саме, не приймаються антиінфляційні заходи парламентом, а дії уряду не достатні для зменшення тиску з боку попиту. Кабмін також не вживає ефективних заходів зі збільшення пропозиції продуктів вітчизняного виробництва для контролю над інфляцією.

"Ми можемо прогнозувати, що тенденція до зниження темпів (інфляція) буде продовжена. Але для того, щоб ми її втримали в 3-4 кварталі, тут вже без жорстких антиінфляційних заходів уряду й парламенту, а лише монетарними заходами, можемо навпаки спричинити проблеми в економіці", - сказав Порошенко.

За даними Держкомстату, за січень-квітень 2008 року зростання споживчих цін в Україні становило 13,1% (за чотири місяці 2007 року – 1,3%). Інфляція в квітні проти березня 2008 року становила 3,1% (у квітні 2007 року до березня 2007 року – 2,2%).

В Україні інфляція в квітні 2008 року до квітня минулого року склала 30,2% (у квітні 2007 року до квітня 2006 - 10,5%), у січні-квітні до аналогічного періоду 2007 року - 24,4% (у січні-квітні 2007 року до січня-квітня 2006 - 10,3%).

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Скорочення інфляції в травні - заслуга Нацбанку, а не уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі