понеділок, 19 жовтня 2015 23:43

Порошенко сказав, коли має бути обраний антикорупційний прокурор

Порошенко сказав, коли має бути обраний антикорупційний прокурор
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що антикорупційний прокурор в Україні може бути обраний до 1 грудня 2015 року.

Про це він сказав під час засідання Нацради реформ, зазначивши, що найближчим часом мають запрацювати нові органи з боротьби із корупцією – Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Створення нових структур є рекомендацією Європейської Комісії для запровадження безвізового режиму Європейським Союзом для громадян країни.

Порошенко зауважив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовим елементом системи протидії корупції у державі, формування якої має відбуватися у прозорий спосіб та користуватися довірою у суспільстві.

"Зараз треба забезпечити, щоб робота спеціалізованої конкурсної комісії проводилася ефективно", – зазначив глава держави, цитує його прес-служба.

"Вважаю, що цілком реальне завдання, щоб ми завершили всі процедури до кінця листопада і на перше грудня мали спеціального антикорупційного прокурора", – сказав президент.

"Це означає, що на перше грудня всі без виключення антикорупційні справи, які знаходяться у впровадженні Генпрокуратури, передаються прозоро створеній структурі, яка буде мати можливість забезпечити неупереджене слідство, а спеціальний антикорупційний прокурор зможе забезпечити нагляд за розслідуванням цих справ", - пояснив він.

Порошенко заявив, що очікує неухильного дотримання графіку проведення конкурсу і категорично не сприймає пропозиції про будь-яке "покращення, посилення і відтермінування" цього процесу.

"Це має відношення до початку функціонування Національного антикорупційного бюро – ми не лише завершили набір перших 70 детективів НАБу, але і відкритий набір на другу чергу. Вони фінансуються за кошти державного бюджету і фактично позбавлені права ефективної та самостійної роботи", – сказав президент.

Нагадаємо, помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд розкритикувала роботу Генпрокуратури у боротьбі з корупцією. За її словами, Генеральну прокуратуру необхідно вибудувати заново як установу, яке захищає громадян, а не розколює суспільство.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко сказав, коли має бути обраний антикорупційний прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі