понеділок, 27 жовтня 2008 20:07

Порошенко: "Спостерігаються перші ознаки стабілізації"

Ситуація в українському банківському секторі демонструє ознаки стабілізації на тлі скорочення відтоку засобів населення з кредитно-фінансових установ, заявив глава Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко.

"Ми спостерігаємо перші ознаки стабілізації ситуації і позитиву: різко ростуть засоби на валютних рахунках суб"єктів господарювання... Ми побачили тенденцію, по якій почали рости депозити юридичних осіб в українських банках... Істотно зменшився відтік засобів з депозитних рахунків фізичних осіб", - сказав він на прес-конференції в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними Порошенко, засоби на рахівницях "ностро" українських кредитно-фінансових установ (ведуться банками за кордоном в місцевій валюті) зросли до $3,5-4 млрд.

Глава Ради Нацбанку також повідомив, що очікувана стабілізація курсової ситуації сприятиме припиненню відтоку засобів з депозитних рахунків населення.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: "Спостерігаються перші ознаки стабілізації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі