неділя, 21 квітня 2013 15:03

Порошенко пояснив, чому попросив помилувати Тимошенко

Порошенко пояснив, чому попросив помилувати Тимошенко
Петро Порошенко. Фото: svit24.net

Петро Порошенко подав прохання Президенту про помилування Юлії Тимошенко, аби привернути увагу гаранта до важливості вирішення цього важливого з точки зору європейської інтеграції питання саме напередодні прийняття Радою Європейського союзу надважливих для України рішень щодо підписання угоди про асоціацію. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Це не є чергове прохання про помилування, це моє перше звернення до президента з проханням про помилування Тимошенко... Зараз склалися унікальні умови, вони полягають в тому, що Україна вийшла на абсолютно завершальний етап переговорного процесу щодо підписання угоди про асоціацію, в яка є надважиливою для подальшої стратегічної, геополітичної ролі нашої держави в світі, так і для процесів, які будуть відбуватися в середині країни, і доля Юлії Тимошенко, яка стала надзвичайно важливим фактором для переговорів з Європою, відіграє тут роль, яку важко переоцінити", – заявив Порошенко.

"Є перший процес, який я дуже вітаю – це рішення про помилування Юрія Луценка. Я вважаю, що буде безвідповідальним і не відповідаючим моїй громадянській позиції стояти осторонь, тому я маю право висловити свою громадянську позицію. Нічого політичного там не має", – зазначив політик.

"Ніколи до цього Україна не стояла так близько до прийняття рішення, щодо підписання угоди про асоціацію. 15 травня Рада Європейського союзу має прийняти два надважливих рішення: вона має надати повноваження Європейській комісії щодо підготовки процедури підписання угоди на Вільнюському саміті, і друга позиція – це підготовка документів для голосування в Європарламенті процедури, щоби поглибити всеохоплюючу  зону вільної торгівлі, яка створить надзвичайно привабливі умови для інвестицій в Україну, для поштовху української економіки, для виходу з кризи. Вона може бути введена в дію без голосування 27-ми членів ЄС. І це має вирішитись протягом двох-трьох тижнів" – наголосив він.

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів Ганна Герман висловила упевненість, що зближення України з Європою можливе і без звільнення Юлії Тимошенко.

Раніше комісія при президентові в питаннях помилування отримала звернення депутатів Лілії Гріневич, Марії Матіос, Людмили Денісової, Олександри Кужель і Ірини Луценко з проханням помилувати Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пояснив, чому попросив помилувати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі