середа, 02 січня 2019 16:05

Порошенко назвав здобуток у 40%

Порошенко назвав здобуток у 40%
Частка ЄС в експорті української продукції сягнула історичного максимуму, каже президент Петро Порошенко

Торгівля з Європейським Союзом поглиблюється. Про це у Facebook написав президент Петро Порошенко.

"Наші наступні пріоритети - посилена митна співпраця, укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, адаптація законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів", - йдеться у дописі.

Початок застосування Україною з 1 січня положення Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження надасть країні новий потужний імпульс, заявив Порошенко.

Він нагадав також, що 3 роки тому запрацювала зона вільної торгівлі з ЄС, і за час її дії обсяг торгівлі між Україною та Євросоюзом зріс на 40%.

"Частка ЄС в експорті української продукції сягнула історичного максимуму у 42,5%. Якісно змінилася структура українського експорту в бік продукції з доданою вартістю, частка якої склала 43% експорту в ЄС", - написав Порошенко.

Торгівля з Євросоюзом стала поштовхом до проведення та завершення переговорів про ЗВТ з іншими великими торговельними державами світу, такими як Канада, Ізраїль і Туреччина, повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка країна очолила Євросоюз

Вступ України до Європейського Союзу підтримують 54% українців, 45% - виступають за членство у Північноатлантичному альянсі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав здобуток у 40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі