четвер, 21 травня 2009 08:44

Порошенко: Нацбанк не заважає віддавати людям гроші

Порошенко: Нацбанк не заважає віддавати людям гроші
Глава ради Нацбанку Петро Порошенко заявив, що НБУ не забороняє банкам достроково повертати вкладникам депозити. Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

"Відносини між вкладником і банком регулюється договором. Посилання банкірів на те, що Нацбанк своїми нормативними документами забороняє віддавати людям їхні гроші, є некоректним і безпідставним", - зазначив голова ради НБУ.

"Тезу 2 пункту 413 постанови Нацбанку, на яку давали можливість посилатися банкірам, скасовано. Левова частина надійних стабільних банків пропонує і інформує своїх вкладників про те, що вони готові достроково розривати депозити", - наголосив Порошенко.

"Інший спосіб, якщо ваша угода з банком забороняє це робити. Нацбанк до цього немає жодного відношення. Правові відносини регулюються між банком і вкладником без втручання Нацбанку", - підкреслив він.


Нагадаємо, що 12 травня цього року НБУ видав постанову, якою відмінив мораторій на дострокове зняття депозитів. Водночас 15 травня голова правління НБУ Володимир Стельмах заявив, що йому нічого не відомо про існування цієї постанови.

Відповідаючи на запитання, чи могла ця постанова вийти без його підпису, Стельмах сказав: "Думаю, що ні".

Також він додав, що скасовувати мораторій на дострокове розірвання депозитних договорів можна лише після проведення рекапіталізації банків. "Ніхто нічого не відміняв", - сказав він.

Українська правда, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Нацбанк не заважає віддавати людям гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі