четвер, 14 лютого 2019 11:39

Порошенко на Генасамблеї ООН вимагатиме захисту для України

Порошенко на Генасамблеї ООН вимагатиме захисту для України
Виступ Петра Порошенка запланований на 20 лютого. Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко на Генасамблеї ООН доповість про ситуацію в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Про це глава держави повідомив, виступаючи у Харкові з нагоди 85-ї річниці від дня заснування акціонерного товариства "Турбоатом".

"Менше, ніж через тиждень, я буду в Нью-Йорку з трибуни Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй уперше доповідати по ситуації на окупованих територіях, вимагаючи захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Ця окупація не лише принесла численні страждання, Україна заплатила за це найважчу ціну - життя своїх героїв, вони завдали також удару і по українській промисловості", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС і США готують санкції проти Росії

У березні 2014-го Росія анексувала Крим. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію загинули понад 10 тис. людей.

Минулого року Україні вдалося включити до порядку денного ООН окремий пункт "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України". Перше спеціальне засідання з цієї теми призначене на 20-те лютого - дату п'ятої річниці початку російсько-українського конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко на Генасамблеї ООН вимагатиме захисту для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі