четвер, 07 грудня 2017 15:32

Порошенка й Авакова викличуть в суд

Порошенка й Авакова викличуть в суд
Президента Петра Порошенка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова викличуть в суд в якості свідків у справі Януковича. Фото: УНІАН

Оболонський райсуд Києва, який розглядає справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича в державній зраді, заслухає допитаних прокуратурою на досудовому слідстві свідків звинувачення, зокрема, президента Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, главу МВС Арсена Авакова, лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Рішення про виклик свідків суд прийняв на засіданні в четвер, задовольнивши клопотання сторони обвинувачення після подачі всіх письмових доказів, які є у прокуратури зараз, і дослідження їх суддями.

Зокрема, серед свідків звинувачення, командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко, колишній в.о. глави МЗС Андрій Дещиця, українські дипломати, екс-керівник Держприкордонслужби Микола Литвин, офіцери ЗСУ, співробітники Управління Держохорони.

Вже в понеділок суд приступить до допиту свідків.

Сторона звинувачення запевнила, що забезпечить присутність двох свідків у другій половині дня. У першій половині дня суд буде досліджувати письмові докази сторони захисту.

При цьому ні сторона обвинувачення, ні суд, не вказали, яких саме свідків допитають в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка похизувалися результатами роботи по банді Януковича

Віктор Янукович утік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрито кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка й Авакова викличуть в суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі