четвер, 29 липня 2010 12:24

Попов розкритикував виборчі правила від "Регіонів"

Попов розкритикував виборчі правила від "Регіонів"
Колишній голова комітету виборців України Ігор Попов вважає, що закон про місцеві вибори створив перешкоди для нових політичних еліт. Про це він сказав на прес-конференції.

Попов зауважив, що сьогодні в українському суспільстві існує запит на нових політиків.

"Ті люди, які очолюють фракції в парламенті займали чи займають високі посади виконали свою функцію. Саме місцеві вибори повинні були проявити нові обличчя", - пояснив Попов.

Попову не подобається, що парламент прийняв закон без попередніх консультацій з експертами та самими депутатами .

"Блоки скасовувати потрібно за два роки, а не за три місяці до виборів. Ще один недолік закону - заборона самовисування. Але є шанс, що на позачерговій сесії у закон будуть внесені технічні правки", - підкреслив він.

Екс-глава КВУ впевнений, що ті політичні проекти, які не візьмуть активної участі у місцевих виборах не матимуть шанси на парламентських.

Попов називає корупцією те, що зараз почали активно скуповувати маленькі партії, які були зареєстровані більше року тому.

Нагадаємо, що 27 липня президент Віктор Янукович підписав закон про місцеві вибори.

Згідно з документом, місцеві вибори повинні проходити за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Попов розкритикував виборчі правила від "Регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі