понеділок, 16 грудня 2013 17:27

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

Поплавський переміг, бо опозиція втратила довіру у Черкасах — екс-мер

Поплавський переміг, бо опозиція втратила довіру у Черкасах — екс-мер
Михайло Поплавський. Фото: svit24.net

У Черкасах на окрузі № 194 зі значною перевагою переміг самовисуванець Михайло Поплавський. Він був головним опонентом "батьківщинівця" Миколи Булатецького. Торік на виборах перемогу отримав Булатецький з відривом від опонентів у 12 тисяч голосів. Ситуацію на окрузі коментує екс-мер Черкас Сергій Одарич.

"Всі переймаються питанням, де і у який спосіб Михайло Поплавський взяв голоси. Але ніхто не задумується, куди поділи свої голоси Булатецький і Радуцький. Микола за рік втратив близько 9 000 голосів. Радуцький за цей же рік втратив майже 60%. Я аналізував, що за рік змінилося. Причиною того, що люди розчарувалися у опозиції стала співпраця "Батьківщини" і Радуцького з губернатором по зміщенню міського голови та формування нової більшості у міській раді спільно з Партією регіонів", - коментує Одарич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євромайдані встановлять живу новорічну ялинку

"Що мають робити? Вийти покаятися, вибачитися, що йшли на вибори під одними гаслами, а насправді робили інше. Не думаю, що це щось змінить. Політику важко завойовувати довіру, але легко її втрачати. Для Миколи Івановича, його політична кар'єра добігла кінця. Шансів повернутися на п'єдестал мало", - додав він.

Одарич прогнозує зміни у місцевому політикумі за рік:

"Думаю, що безпорадність міської ради, яка не спромоглася висловитися ні про Асоціацію з Євросоюзом, ні по ситуації із забороною масових зібрань у Черкасах, показує що теперішня еліта, яка представлена у міській раді, має піти в історію. У 2015 році відбудеться докорінна тотальна зміна політичних еліт у Черкасах. За рік ми побачимо нові обличчя, нових політиків у місцевій владі. Вони братимуть участь у місцевих виборах у 2015 році, формуватимуть більшість у міській раді", - заявив екс-мер.

Зараз ви читаєте новину «Поплавський переміг, бо опозиція втратила довіру у Черкасах — екс-мер ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі