середа, 02 травня 2018 17:30

Помічник держсекретаря щодо миротворців: "Вибір за Путіним"

Помічник держсекретаря щодо миротворців: "Вибір за Путіним"
Весс Мітчелл наголосив, що Росія повинна припинити агресію проти України. Фото: АР

Введення миротворців ООН на Донбас залежить від президента Росії Володимира Путіна.

На цьому наголосив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Весс Мітчелл на брифінгу у Києві.

"Йдеться не про конфлікт. Триває війна. Ми робили все можливе, щоб знайти підхід, із яким би погодилася і Росія. Ми шукаємо підходи, які б базувалися на засадах ООН щодо миротворчих операцій. Не хочемо, щоб ці зусилля стали черговим фіговим листком, яким Росія прикриється, щоб надалі консолідувати те, що вони встановили на окупованій частині Донбасу.

Двері у цьому напрямку відкриті, і вибір за Путіним. Поки він не стане на сторону миру, ми робитимемо все, щоб дії Росії коштували їй все дорожче", - заявив Мітчелл.

Він наголосив на тому, що Росія повинна вивести війська з Донбасу і припинити агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на Донбасі не з'являться миротворці - думка експерта

Київ наполягає на тому, щоб можлива миротворча місія була достатньо чисельною та перебувала, зокрема, на тій ділянці українсько-російського кордону, яку з 2014 року контролюють сепаратисти. Крім того, до складу миротворців не мають входити росіяни чи союзні сили з країн ОДКБ.

Росія ж, навпаки, виступає за те, щоб миротворча місія перебувала лише на лінії фронту між ЗСУ та силами невизнаних ДНР та ЛНР, й, крім того, механізм введення миротворців узгодили з владою "республік".

Зараз ви читаєте новину «Помічник держсекретаря щодо миротворців: "Вибір за Путіним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі