субота, 28 квітня 2018 18:29

"Бояться зачіпати Путіна" - експерт пояснив, чому на Донбасі не з'являться миротворці

"Бояться зачіпати Путіна" - експерт пояснив, чому на Донбасі не з'являться миротворці
Миротворці не зупинять війну на Донбасі. Більше того, ця місія не влаштовує ні Росію, ні європейські країни. Фото: Військове телебачення

Миротворці можуть так і не з'явитися на окупованому Донбасі, бо невигідні усім учасникам конфлікту.

Так вважає 46-річний Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, координатор ГІ "Права справа", передає Gazeta.ua

"Про миротворців на Донбасі говорять уже два роки. До сьогоднішнього часу не визначилися із основними моментами: із яких країн буде контингент і які повноваження отримають. Адже можуть мати мандат на підтримання миру та примусу до нього, а це різні речі. Невідомо, хто буде забезпечувати іх технічно. Сполучені Штати вже заявили, що неготові взяти на себе таке фінансове навантаження.

Миротворчий контингент на Донбасі невигідний як Росії, так і європейським країнам. Бояться відчутно зачіпати Путіна, аби не привів у дію ядерну зброю. До того ж, торгово-економічні відносини з Росією де-факто ніхто із них припинити не готовий. Якийсь час продовжать погрожувати йому санкціями. А потім підуть на перемовини й компроміси. Для Європи Україна - це лише буферна зона, вступатися за її інтереси ніхто не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін шукає вихід з Донбасу" - військовий експерт

Зараз Європі, США та Росії вигідні Мінські домовленості - вони не дають суттєвого результату й створюють видимість, що якісь перемовини ідуть і процес відбувається", - сказав експерт.

Миротворчі війська з Азії і Африки не зможуть зупинити війни на Донбасі, Австрії ж не вистачить власної армії. Окрім того, життя європейців цінуються вище. Про це розповів український політолог Михайло Басараб.

Зараз ви читаєте новину «"Бояться зачіпати Путіна" - експерт пояснив, чому на Донбасі не з'являться миротворці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі