пʼятниця, 12 жовтня 2012 21:51

Польських радіоведучих, які невдало пожартували про українок, можуть посадити на 3 роки

Польських радіоведучих, які невдало пожартували про українок, можуть посадити на 3 роки
Прокуратура висунула журналістам Якобу В. і Міхалу Ф. звинувачення в образі на національному грунті. Фото: vidomosti-ua.com

У Польщі прокуратура висунула журналістам і шоуменам Кубі Воєвудському та Міхалу Фігурському звинувачення в образі українок в ефірі радіо Eska Rock 12 червня нинішнього року, пише польський портал tvp.info.

"Прокуратура висунула журналістам Якобу В. і Міхалу Ф. звинувачення в образі на національному грунті. Їм загрожує до трьох років тюремного ув'язнення. Справа стосується жартів шоуменів щодо українок в одному з червневих програм Радіо Eska Rock", - пише польський портал, пославшись на власне джерело в окружній прокуратурі Варшава-Прага.

За даними видання, Фігурський отримав звинувачення в п'ятницю і вже дав короткі роз'яснення. Воєвудський заслухав звинувачення в четвер і пояснення давати відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польську радіостанцію за українок ще й оштрафували на значну суму

Видання нагадує, що в червні нинішнього року прокуратура розпочала слідство за ст. 257 Кримінального кодексу Польщі, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років для того, хто "публічно зневажає групу населення або окрему особу з приводу її національної, етнічної, расової чи релігійної приналежності".

Нагадаємо, 12 червня двоє польських журналістів в ефірі радіокомпанії Eska Rock образливо пожартували про українських жінок. Програма була піддана нищівній критиці засобами масової інформації як Польщі, так і України. Обурення поведінкою ведучих виразили також МЗС обох країн і ряд громадських діячів Польщі. Польська Рада етики ЗМІ визнала висловлювання ведучих в ефірі "проявом ксенофобії, вражаючою грубістю і мовою ненависті".

26 червня стало відомо, що ранкова радіопрограма "Poranny WF" на варшавському радіо Eska Rock зі скандальними журналістами припинила своє існування, а Воєвудський та Фігурський були звільнені з радіостанції, незважаючи на те, що вибачилися за свій вчинок. У своє виправдання вони сказали, що висміювали переконання "середньостатистичного поляка".

Зараз ви читаєте новину «Польських радіоведучих, які невдало пожартували про українок, можуть посадити на 3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі