вівторок, 15 вересня 2020 20:27

Польща заявила про невизнання російських "виборів" в окупованому Криму

Польща заявила про невизнання російських "виборів" в окупованому Криму
За резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року анексія Криму Російською Федерацією визнана порушенням міжнародного права. Фото: Reuters

Польща оголосила про невизнання російських місцевих виборів, проведених в окупованому Криму та Севастополі 13 вересня.

Відповідну заяву оприлюднило міністерство закордонних справ Польщі.

"Вибори губернатора Севастополя були незаконими, як і голосування за предстаників так званих державної ради "Республіки Крим", так званої місцевої ради Сімферополя… Ця позиція випливає із безпосередніх зобов'язань Польщі як члена ООН", - сказано в заяві.

У МЗС Польщі наголосили, що за резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року анексія Криму Російською Федерацією визнана порушенням міжнародного права. Водночас, у МЗС нагадали про систематичні порушення окупаційною владою прав людини, особливо щодо кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС вимагає посилити санкції проти Росії через псевдовибори в окупованому Криму

"Ми закликаємо до міжнародної солідарності для протидії цим діям Російської Федерації на анексованому півострові... Польща продовжить підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України", - йдеться у заяві.

Як зазначається, МЗС Польщі підтримує заяву Європейської служби зовнішніх справ, у якій також йдеться про невизнання виборів в окупованому Криму.

Сьомий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія окупувала райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Польща заявила про невизнання російських "виборів" в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі