неділя, 13 вересня 2020 17:34

МЗС вимагає посилити санкції проти Росії через псевдовибори в окупованому Криму

МЗС вимагає посилити санкції проти Росії через псевдовибори в окупованому Криму
На Росію треба тиснути санкціями. Фото: rbc.ua

На Росію треба посилити тиск та розширити санкції через проведення 13 вересня в окупованому Криму місцевих "виборів". Про це заявило Міністерство закордонних справ України.

"Вважаємо такі дії Кремля продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України. Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів про "Кримський формат"

Так звані "вибори губернатора Севастополя" та "довибори депутатів" до так званих "державної ради Республіки Крим" та "сімферопольської місцевої ради" становлять грубе порушення Конституції та законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права.

Усі причетні до підготовки та проведення незаконного "голосування" в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України, кажуть у МЗС.

МЗС України закликало іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів так званих "виборів", а також посилити політико-дипломатичний тиск на РФ, у тому числі шляхом розширення санкцій.

Сьомий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія окупувала райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вимагає посилити санкції проти Росії через псевдовибори в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі