пʼятниця, 28 вересня 2007 09:01

Половину жителів закарпатського міста виключили із списків виборців

На Закарпатті більш як 50 тис. виборців безпідставно виключені із виборчих списків через недбалість працівників прикордонної служби України.

Як повідомило джерело у закарпатському Управлінні Служби безпеки України, такі данні були отримані під час контрольної перевірки, яку СБУ здійснило в пунктах пропуску на кордоні з Угорщиною, Румунією та Словаччиною.

Підставами для перевірки стала відсутність у виборчих списках закарпатського міста Берегове близько 55% постійно проживаючих у місті мешканців (10 тис. 500 з 18 тис. 800).

Як з"ясувалося під час перевірки, працівники прикордонної служби у Закарпатській області реєстрували лише виїзд громадян за кордон і не реєстрували їх повернення, яке частіше за все відбувалось того ж дня.

Водночас, згідно з законом про вибори, прикордонна служба має подавати відомості про тих, хто виїжджає за межі України, до місцевих виборчих комісій, і, якщо за три дні до виборів інформації про повернення особи в Україну немає, її виключають зі списків виборців.

Зокрема, за даними джерела, на цій підставі по 69-му виборчому округу (Берегівський, Виноградівський, Іршавський райони) виключено 16 тис. виборців, по 70-му округу (Хустський, Рахівський, Тячівський райони) - 21 тис. виборців, по 67-му (Свалявський, Перечинський, Березнянський, Воловецький та Міжгірський райони) – 7,5 тис. виборців, по 66-му округу (Ужгород та Ужгородський район) - 6 тис. виборців, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Половину жителів закарпатського міста виключили із списків виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі