понеділок, 25 червня 2018 19:48

Політв'язнів Кремля може звільнити лише Порошенко - експерт

Політв'язнів Кремля може звільнити лише Порошенко - експерт
Володимир Балух понад 90 днів голодує у кримській в'язниці, схуд на 30 кг. Його стан критичний. Фото: politolog.net

Вплинути на звільнення українських політв'язнів із російських та кримських в'язниць можуть лише прямі переговори президентів Петра Порошенка та Володимира Путіна.

Таке переконання висловила політичний експерт Яніна Соколовська в ефірі "112 Україна".

"Нам потрібно закликати Петра Порошенка ще один або кілька разів зателефонувати Володимиру Путіну і домогтися звільнення наших заручників. У Росії це питання вирішує тільки одна людина. І тільки одна людина в Україні може з ним говорити. Тому потрібно дзвонити і вирішувати", - сказала Соколовська.

Вона упевнена, що Парламентська асамблея Ради Європи не зможе вплинути на рішення Кремля.

"Путіну глибоко наплювати на рішення міжнародних структур. Він ухвалив ізоляціоністську позицію і огородив Росію залізним парканом, який наростає. Єдиний варіант вирішити це питання - це прямі дзвінки Порошенка Путіну. Це не приниження, це - звільнення наших громадян. Інакше ці люди загинуть", - наголосила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть Сенцова завдасть значного удару по Кремлю - журналіст

Український політв'язень Олег Сенцов 43-й день голодує в російській в'язниці з вимогою відпустити всіїх політв'язнів. Він втратив 13 кг, у нього почалися проблеми з серцем та нирками. На заклик Європейського суду з прав людини припинити голодування Сенцов відмовив.

Понад тиждень український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в Росії - до Сенцова її досі не пустили.

Сьогодні, 25 червня, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подасть офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язнів Кремля може звільнити лише Порошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі