четвер, 22 серпня 2013 16:54

Політолог: Влада влаштує шароварний показ на День Незалежності

Політолог: Влада влаштує шароварний показ на День Незалежності
Андрій Золотарьов. Фото: pocherk.in.ua

Опозиція робить правильний крок, змінюючи формат святкування Дня Незалежності.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

За його словами, опозиція в цьому питанні відходить від шаблонів.

"Якщо їй вдасться влаштувати в регіонах більш-менш чисельні акції, в цьому буде сенс. Мали б реалізувати матрицю: влада займається піснями та танцями заради власного задоволення, а ми підемо до людей. Поки маємо лише декларацію намірів. Але будь-яку навіть добру справу можна зіпсувати, тим більше в політиці", - наголосив експерт.

Золотарьов вважає, що влада повертається до шароварного показу Дня Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодіжки опозиційних партій об'єдналися в одну організацію

"На свята вона діє за принципом: Трошки хліба, багато видовищ. Таке ж буде і 24-го. Декларація про присутність 50 тисяч людей на святкуванні є намаганням показати, що влада потужніша опозиції, і що вона контролює ситуацію. При всіх незрозумілостях всередині Партії регіонів, натягнутих стосунках із Москвою, намірах підписати асоціацію з Євросоюзу саме час показати, що в Києві все добре. Є стабільність", - зауважив політолог.

"Хоча ми пам'ятаємо, як опозиція зіпсувала владі свято на Новий рік, коли лазером на Майдані продемонстрували напис: "Юлі — волю!". Щось таке можуть зробити і зараз, перетворивши шоу самозакоханості влади на щось зворотнє. Тут питання бажання та певних можливостей", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День Незалежності "регіонали" планують зібрати в Києві 50 тисяч осіб

Експерт впевнений, що владі не варто було влаштовувати парад, аби не нагадувати, в якому жалюгідному стані знаходиться армія.

"Крім того, в бюджеті і так не вистачає коштів. "Регіоналів" можна зрозуміти. Коли таке скрутне фінансове становище, не час для військових парадів. Хоча цей день міг бути єдиним для демонстрації, що в Україні залишилось щось схоже на армію", - додав Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Влада влаштує шароварний показ на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі