середа, 20 вересня 2017 09:14

Політолог розповів, як Порошенко втрачає Запоріжжя

Політолог розповів, як Порошенко втрачає Запоріжжя
Політолог Кирило Сазонов прокоментував стан "Блоку Петра Порошенка" в Запорізькій обласній раді. Фото: youtube.com

Політолог Кирило Сазонов вважає, що "Блок Петра Порошенка" в Запорізькій обласній раді втрачає владу.

Про це він написав у своєму блозі на "Цензор.НЕТ".

"Так трапляється. Ніколи такого не було і ось знову. Сесія Запорізької облради очікувано перейшла в кризовий стан. Краще ворог хорошого - це вам будь-який політик, чиновник і навіть електромонтер скаже. Але губернатор вирішив з працюючої більшості зробити не просто працюючу, а ще й слухняну, зручну і підконтрольну. І для цього пішов на конфлікт з місцевими представниками БПП. В результаті облрада опинилася в ситуації, коли у неї всього два шляхи еволюції. Або замість стабільної коаліції там буде максимум ситуативна більшість, налаштована швидше проти губернатора. Або союз таких "заклятих друзів", що з Києва це здається взагалі нереальним", - зазначив Сазонов.

Також він вказав на непросте становище Запорізького губернатора Костянтина Бриля.

"Серйозно, затія губернатора викликає щиру повагу та істеричний регіт одночасно. Зібрати в нову більшість "Нову політику" (проект регіонала Богуслаєва, який зараз в зоні ризику і під пильним наглядом ГПУ і СБУ), "Батьківщину", УКРОП, "Наш Край" і частину БПП - та ще головоломка. Наскільки вона буде міцна - питання окреме. На мій погляд, у будь-який момент дзвінок із Києва або Дніпра і вуаля - УКРОП або "Батьківщина" не голосують. Або підвищують ціну питання. Або розплачуватися доведеться політичними поступками. Губернатору, котрий представляє президента, з опозицією, яка проти. Але якщо вони сформують більшість - так і буде", - пише політолог.

"Якщо щось працює, не потрібно туди лізти. Чи це двигун внутрішнього згоряння, кран на кухні або більшість голосів в облраді. Губернатор Запорізької області, схоже, цього не знав. Побивши горщики з главою БПП Самардаком та його групою, Бриль змушений йти на союз із фракціями політичних опонентів Порошенка. Поки що без особливого успіху, правда, але ж ще й не вечір. Так чи інакше, президент добряче ризикує втратити важелі управління цілим регіоном. За рік до виборчої кампанії. Чарівно, просто чарівно. Як сказав би Ющенко - ми здобули... ", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, як Порошенко втрачає Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі