субота, 18 грудня 2010 20:19

Політолог не виключає, що бютівці спровокували регіоналів на бійку

Політолог не виключає, що бютівці спровокували регіоналів на бійку

Бютівці могли навмисне спровокувати регіоналів застосувати силу під час блокування парламентської трибуни в четвер.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Фесенко.

"Будь-яке блокування провокує конфлікти. Тим паче, що зараз очевидно, що регіонали не соромляться використовувати силу. Я не виключаю, що одна з цілей цієї акції – провокування застосування сили з боку Партії Регіонів. Якщо це так, то регіонали підставились", - зауважив він.

На думку експерта, в цьому конфлікті неправі обидві сторони.

"Одна – тому що блокувала і використовувала непарламентські методи у м'якій формі, а Партія регіонів використовувала непарламентські методи в жорсткій силовій формі. Неправі обидві сторони, вони обидві дискредитують український парламентаризм", - наголосив Фесенко.

Політолог вважає, що правова оцінка бійці у парламенті надана не буде.

"В цивілізованих країнах це могло б бути: рішення фракції – щоб люди самі поклали депутатські мандати. У нас такої традиції нема. І я не очікую, що не тільки фракція, а що й парламентська більшість проголосує за те, щоб зняти з них недоторканність. Поки в нас таких прецедентів не було. Гадаю, цього не відбудеться й зараз", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Політолог не виключає, що бютівці спровокували регіоналів на бійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі