четвер, 17 лютого 2022 10:39

Politico назвала нову дату вторгнення Росії

Politico назвала нову дату вторгнення Росії
Вторгнення може розпочатися після 20 лютого. Фото: Reuters

Вторгнення Росії в Україну може початися після 20 лютого.

Про це пише американське видання Politico.

"Аналітики повідомили нам, що одержимість 16 лютого відвернула увагу від реальних головних дат", - ідеться в повідомленні.

20 лютого завершаться навчання Білорусі й Росії "Союзна рішучість - 2022". Їх називають найбільшими із часів холодної війни.

Цього дня закінчується Мюнхенська безпекова конференція. У ній візьмуть участь президент Володимир Зеленський, віцепрезидентка США Камала Гарріс і держсекретар Ентоні Блінкен.

"Початок вторгнення в той час, коли американські високопосадовці перебувають у Європі, а глава України за межами країни, може виявитися абсолютним приниженням - свого роду геополітичним тролінгом, який любить Путін", - пише Politico.

Також 20 лютого завершуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні. Аналітики вважають, що президент РФ Володимир Путін не починатиме наступ до цієї дати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас не лякають жодні дати" - Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня єднання

Видання підсумувало, що якщо вторгнення не станеться до 1 березня, то багато хто зможе зітхнути з полегшенням.

Міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи "інсайди" західних ЗМІ про загрозу нового нападу Росії, заявив, що в кожного своя мета в цій ситуації. Він наголосив, що Україна відстежує зміни ситуації навколо наших кордонів. Звіряє їх з даними колег і партнерів, розвідувальної спільноти різних країн. Фактаж збігається, стверджує міністр.

Зараз ви читаєте новину «Politico назвала нову дату вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі