четвер, 11 квітня 2019 14:39

Поліція знешкоджує "сітки" підкупу на виборах — Аваков

Поліція знешкоджує "сітки" підкупу на виборах — Аваков
"Сітки" працюють на користь одного з кандидатів, кажуть у МВС.

Правоохоронці продовжують фіксувати і припиняти роздачу грошей для голосування за одного з кандидатів у президенти. Про це журналістам сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у четвер.

"Продовжуємо фіксувати роздачу грошей, "сітки". Ми їх припиняємо, думаю, що успішно. Наприклад, вчора це було в Чернігівській області. На Київщині тривають, у Василькові слідчі дії. Я думаю, що там до другого туру справа дійде до оголошення підозри винним", — цитує міністра "Інтерфакс-Україна"

Аваков відмовився уточнювати, про кого саме з кандидатів йдеться: "Я не буду називати кандидата, але думаю, що ви і так прекрасно це побачите в інформаційних повідомленнях".

Сили правоохоронців зосереджені на тому, щоб забезпечити проведення другого туру президентських виборів у рамках закону, продовжив керівник МВС.

"Є організаційні ризики, пов'язані з переформуванням комісій. Сподіваюся, що за цими організаційними ризиками ЦВК і ми відпрацюємо", — сказав Аваков.

Він уточнив, що спецгрупи поліції спрямують на окремі виборчі дільниці.

"Там, де спостерігачі зафіксували аномальну явку, аномальне голосування за одного з кандидатів, ми направляємо спецгрупи Національної поліції для того, щоб ці дільниці були під великим контролем", - розповів Аваков.

"Я думаю, що і Порошенко, і Зеленський, якщо виграють вибори, дотримуватимуться генеральної лінії українського народу, який їм це окреслив. Є "червоні лінії", за які ні суспільство, ні люди наші, прості громадяни, не дадуть зайти своїм президентам", — також заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бюлетені вкидали пачкою" — розповіли про фальсифікації на виборах

У місцевих бюджетах на 2019 рік у декількох областях різко збільшилися суми на адресну допомогу населенню. Гроші використовується як підкуп виборців. Про це повідомили журналісти Bihus.Info.

Зараз ви читаєте новину «Поліція знешкоджує "сітки" підкупу на виборах — Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі