вівторок, 05 вересня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали персональний комплекс ППО Путіна
3

У Підмосков'ї біля селища Заріччя, що розташоване менш ніж за 10 км від резиденції російського диктатора Володимира Путіна встановили зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир С-1".

3 вересня один із російських телеканалів показав відео будівництва нового майданчика для розміщення ППО в Москві. Журналісти геолокували її.

"Системи ППО розмістили за 10 км від резиденції Путіна в Ново-Огарьові: поряд із селищем Заріччя, де раніше в січні вже булипомічені ці установки", – повідомляють росЗМІ.

Наприкінці січня "Панцир" і його радар стояли в чистому полі, свідчать супутникові знімки Google. Тоді майданчик зробили стаціонарним, а зараз позицію "Панцирів" обнесли парканом і побудували для установок подіуми, які видно на супутниковому знімку Planet.com від 3 вересня 2023 року.

У президента РФ з’явилася персональна ППО
Фото: https://t.me/radiosvoboda
У президента РФ з’явилася персональна ППО
У президента РФ з’явилася персональна ППО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна все більше переміщується на російську територію: в ОП висловились про "бавовну" у Пскові

Журналісти отримали також супутникові знімки інших майданчиків у Підмосков'ї, на яких на початку 2023-го встановили системи ППО для захисту російської столиці від дронів. Зокрема на Новоризькому шосе та в районі аеропорту Остаф'єво. І там, і там позиції "Панцирів" зазнали схожих змін: майданчики вкрили бетонними плитами, обнесли парканами, а самі "Панцирі" поставили на подіуми.

Москві загрожує удар українською модифікованою ракетою. Україна модифікувала протикорабельну ракету "Нептун", яку тепер можна використовувати як боєприпас класу "земля-земля".

Російській столиці та деяким об'єктам всередині Російської Федерації, які Україна не може вразити зброєю, переданою західними партнерами, загрожують модифіковані снаряди. Враховуючи обмеження на використання західної зброї проти цілей за межами України, у квітні цього року інженери працювали над модифікацією П-360 "Нептун" для застосування ракет із наземних цілей, але для цього була потрібна нова система наведення, якої на той момент не існувало

Зараз ви читаєте новину «Показали персональний комплекс ППО Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі