субота, 08 листопада 2014 08:35

"Доки ми ділимо владу, Путін ділить Україну" - експерт

"Доки ми ділимо владу, Путін ділить Україну" - експерт
фото: hate.trust.ua

Українці проголосували так на парламентських виборах, щоб ні в кого не було монополії на владу. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Це по-європейськи. Але треба врахувати, що стара державність рухнула, а нову створюють. На такому етапі будь-яка політична система не спрацьовує. Тому доки ми ділимо владу, Путін ділить Україну. Не випадково на Донбасі провели вибори 2 листопада. У нас Конституція залишилася перехідною. Немає чіткого розуміння, хто формує Кабмін. За списками переміг Яценюк, але з мажоритарниками більше депутатів у Порошенка", - зазначив він.

За його словами, міністрами мають бути політики.

"Вони повинні задавати напрямок руху. А знавців галузі — у заступники, помічники, експерти. Українці вибрали парламентсько-президентську республіку, бо не хочуть, щоб уся влада була в одних руках. Тому треба міняти Конституцію, аби перший номер партії переможця ставав прем'єром і формував уряд. Щоб більшість народних депутатів голосувала за потрібні закони. А не викаблучувалися, аби їм несли портфелі з грішми.

В Україні створюють партії і проводять їх до парламенту, "щоб впливати на політику, мати своїх людей у владі", вважає Карасьов.

"Зараз в уряд можуть потрапити нові обличчя. Так, як вони зайшли в парламент. А що й хто стоїть за тією ж "Самопоміччю"? Львівський мер Садовий чи хтось інший? Звідки в них були гроші на потужну рекламну кампанію? Яка в них програма? Прийшли у Верховну Раду з люстрацією? Це напрямок діяльності. А що з країною робитимете? Можна по-різному ставитися до "Свободи", але в неї є історія, структура. За це й поплатилася, бо всі добре знають помилки партії Тягнибока. Голосували за тих, про кого нічого не знають. Вибрали надію на диво. А треба зрозуміти, який вибір стоїть перед нами. Потрібні реформи, щоб створити потужну національну економіку. Бо ми вже тривалий час живемо в борг. Зараз збільшуємо його", - додав Вадим Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «"Доки ми ділимо владу, Путін ділить Україну" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі