пʼятниця, 02 вересня 2022 17:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк сказав, яку зброю попросить Україна на "Рамштайні"

Подоляк сказав, яку зброю попросить Україна на "Рамштайні"
Подоляк сказав, яку зброю попросить Україна на "Рамштайні". Фото: ВВС

Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк розповів, які типи зброї потрібні для контрнаступу України і перемоги над російськими окупантами.

Список всього необхідного Україна надасть своїм західним союзникам вже 8 вересня, на п'ятій зустрічі у форматі "Рамштайн", повідомляє УНІАН із посиланням на YouTube-канал російської журналістки Юлії Латиніної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк: У питанні деокупації України вирішальне слово не за дипломатами, а за HIMARS та ЗСУ

Радник глави ОП розповів, що цього разу Україна звернеться до країн-союзників із проханням надати системи протиповітряної і протиракетної оборони.

"РФ продовжує обстрілювати українські міста своїми старими ракетами, тому нам надзвичайно важливі системи ПРО для захисту, в першу чергу, Харкова, Миколаєва, Дніпра і Запоріжжя", – зазначив він.

Друге, що потрібно Україні – безпілотники різних конфігурацій.

"Саме вони допоможуть захисникам нашій країні проводити дистанційну війну. Безпілотники надзвичайно важливі", – зауважив Подоляк.

Він наголосив, що ключовим, паритетним і суттєвим напрямком, найголовнішою зброєю, яка потрібна Україні, є системи MLRS з великою дальністю ударів.

"Нам потрібні не тільки HIMARS, а й інші системи, здатні "бити" на відстань понад 80 кілометрів", – сказав Подоляк.

За його словами, завдяки таким системам ЗСУ зможуть "прорідити" складські ресурси РФ, за рахунок чого зменшиться інтенсивність ворожого вогню

"Окупанти позбудуться підтримки з тилу і тоді ми зможемо почати масштабний контрнаступ", – пояснив Подоляк.

8 вересня відбудеться наступна зустріч Контактної групи щодо України у форматі "Рамштайн".

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін проведе особисте засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, повідомляє командування ВПС США в Європі та Африці.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк сказав, яку зброю попросить Україна на "Рамштайні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі