середа, 26 жовтня 2022 03:28

Подоляк прокоментував роль США у війні Росії проти України

Подоляк прокоментував роль США у війні Росії проти України
Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що переговори України з Росією означатимуть програш демократичного світу. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати зацікавлені в тому, щоб Україна перемогла у війні, яку розв'язала Росія.

Це входить до фундаментальних цінностей США, повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю ТСН.

"Вони завжди поруч з переможцями. А Україна — це взірцева країна, яка захищає те, що завжди було написано на будь яких прапорах Сполучених Штатів: свободу і демократію як такі. Якщо Україна програє, а будь-які пропозиції зменшити допомогу Україні чи якось проводити переговори сьогодні з Росією - це буде означати програш саме демократичного світу і саме кому - імперії зла. Класична дихотомія", - наголосив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не повинен перемогти - Байден

Зараз увесь світ спостерігає, як українські війська відбивають атаки ворога та йдуть у контрнаступ, визволяючи свої території.

"На цьому фоні пропонувати Україні сісти за стіл переговорів — це означає прийняти ультиматум країни, яка програє. Тобто Росія програє у військовому сенсі, Росія демонстративно б'є по цивільних об'єктах, по критичній інфраструктурі, Росія погрожує світу нуклеарною зброєю, і саме в цей час ми маємо прийняти ультиматум РФ. Отак виглядає пропозиція переговорів, а це буде означати, що Україна має здатися. І тому я кажу, коли такі пропозиції лунають Україні, вони мають звучати інакше. Нам мають сказати, дивіться, готові впасти на коліна перед РФ і запропонувати вам припинити існування незалежної держави під назвою Україна. Отак пропонується сьогодні переговорний процес", - підкреслив Подоляк.

Представники ліберального крила Демократичної партії США у Конгресі заявили президентові Джо Байдену, що він повинен змінити свою стратегію щодо України та піти на прямі переговори з Росією заради миру.

У Байдена відповіли, що не вестимуть розмови з російським керівництвом без представників України. "Пан Зеленський має вирішувати – оскільки це його країна – як виглядає успіх і коли вести переговори", – сказав речник Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк прокоментував роль США у війні Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі