субота, 13 квітня 2024 01:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив, чому Україна і надалі битиме по російських НПЗ

Подоляк пояснив, чому Україна і надалі битиме по російських НПЗ
Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що Україна атакуватиме російські НПЗ. Фото: ОП

Україна має повне право знищувати всю інфраструктуру війни російського агресора, зокрема його нафтопереробні заводи.

Таким чином Україна обороняється. Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю журналісту Василю Голованову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські атаки на російські заводи означають новий етап війни - Bloomberg

"Україна не просто має право, а практично зобов'язана руйнувати інфраструктуру забезпечення війни. Тобто Україні, щоб отримати позитивні результати у війні, потрібно знищувати російську інфраструктуру. НПЗ - це безпосередньо військова інфраструктура", - наголосив радник керівника ОП.

Він уточнив, що всі злети "Тушок" та "МіГів" забезпечують тим паливом, яке виробляють на російських НПЗ. І для того, щоб убезпечити свою територію, Україні треба знищувати такі об'єкти.

Він назвав маячнею аргумент про вплив українських атак на глобальний ринок. Росія продає невелику кількість своєї сирої нафти, яка не впливає на ціноутворення, зазначив Подоляк

На ціни на глобальному ринку впливають атаки хуситів та позиція Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК), пояснив Подоляк.

Він зазначив, що всі заяви американських чиновників проти ударів України по російських НПЗ - це внутрішні дискусії щодо інтересів США. Але вони не є ультимативними пропозиціями нашій країні.

Україна протягом 2024 року здійснила 15 атак по російських НПЗ. Дрони вивели з ладу 10-15% нафтопереробних потужностей Росії.

За даними українських джерел, лише дрони СБУ завдали успішних ударів по вже 12 нафтопереробних заводах у Росії.

У США висловили невдоволення такими діями України. Зокрема, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив про те, що Україні не варто атакувати російські нафтопереробні заводи. Бо це матиме негативні наслідки для світової ситуації у сфері енергетики. Глава Пентагону порадив Україні атакувати інші цілі.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, чому Україна і надалі битиме по російських НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі