середа, 27 грудня 2017 17:31

Під Новий рік прокуратура вирішила порадувати нардепа

Під Новий рік прокуратура вирішила порадувати нардепа
Кримінальне провадження проти народного депутата Олеся Довгого закрито - ЗМІ. Фото: УНІАН

Кримінальне провадження проти народного депутата Олеся Довгого закрито через те, що НАБУ і САП вичерпали можливості доказової бази, щоб установити провину.

Про це йдеться в постанові Спеціальної антикорупційної прокуратури за 22 грудня 2017 року, повідомляє LB.ua.

"У зв'язку з десятирічною давністю подій, які є предметом дослідження в кримінальному провадженні, а також зі знищенням електронної системи інформаційного забезпечення Київради, враховуючи свідчення більшості свідків у кримінальному провадженні та у зв'язку з відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення провини Довгого О.С. у суді", - йдеться в постанові.

При цьому в ГПУ посилаються на практику Європейського суду з прав людини, зокрема на справу "Фокс, Кемпбелл і Гартлі проти Сполученого Королівства", й аналогічну справу, яку заслуховували в Іспанії.

"У зв'язку з тим, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати", - вказано в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я каюся" - Довгий влаштував "шоу" на комітеті

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Олеся Довгого. Через три дні Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала слідчі дії щодо нього. На посаді секретаря Київської міськради виносив на розгляд земельні питання з порушенням регламенту, за інформацією слідства. Повідомлення про підозру генеральний прокурор Юрій Луценко підписав 22 вересня.

У декларації за 2016 рік нардеп вказав $1,5 млн готівкою.

Зараз ви читаєте новину «Під Новий рік прокуратура вирішила порадувати нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі