середа, 13 квітня 2022 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Південна Корея допоможе Україні у війні, але не зброєю - ЗМІ

Південна Корея допоможе Україні у війні, але не зброєю - ЗМІ
Південна Корея до кінця квітня планує поетапно відправити нові поставки цивільними рейсами до Європи. Фото: pixabay.com

Південна Корея планує до кінця квітня надати Україні нелетальне обладнання і додаткову допомогу на суму $1,6 млн.

Сеул готується наступного тижня розпочати відправку в Україну бронежилетів, шоломів, медикаментів і продуктів харчування, готових до вживання, пише Yonhap News з посиланням на поінформоване джерело.

"Південна Корея планує поетапно відправити нові поставки цивільними рейсами до Європи уже цього місяця. Сеул і Київ уточнюють деталі щодо запланованої доставки", - повідомило джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина змінила думку про постачання зброї в Україну

Незважаючи на заклики України про підтримку летальною зброєю, Сеул стверджує, що існують "обмеження" щодо відправки озброєння. Міністр оборони Сух Ук повторив цю позицію під час телефонних переговорів з міністром оборони України Олексієм Резніковим минулого тижня.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Південної Кореї 11 квітня. Україні потрібна протиповітряна оборона, літаки, танки й артилерійські системи. Зеленський зауважив, що все це Південна Корея має і закликав допомогти.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея допоможе Україні у війні, але не зброєю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі