середа, 05 травня 2010 12:51

Письменники рятуватимуть Україну від режима Януковича

Письменники рятуватимуть Україну від режима Януковича

Сьогодні у Києві у спілці письменників кілька десятків представників інтелігенції створили Народний оргкомітет порятунку України. Вони підписалися під відозвою до українського громадянства та всіх політичних партій, що стоять на позиції збереження української держави.

"Режим Віктора Януковича перетворився на ліквідаційну комісію нашої держави. Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників нова влада і далі готова здавати все. Тому тепер коли над Україною нависла така небезпека ми закликаємо створити Комітет порятунку України", - зазначив письменник Дмитро Павличко.

За його словами, комітет має зайнятись відстоюванням територіальної цілісності і суверенітету країни.

У свою чергу, дисидент Левко Лук'яненко зазначив, що це має бути об'єднання, яке не матиме єдиного голови, бо "якщо ми створимо комітет під когось, то сюди, наприклад, не прийде Тягнибок чи Костенко. Нам потрібно об'єднати всі патріотичні сили".

Політолог Володимир Цибулько повідомив, що наступним кроком комітету має стати запрошення голів усіх політичних партій на їхнє зібрання.

"Ми також маємо розуміти, що нам слід готуватись не до бліцкригу, а до довгої послідовної роботи", - наголосив він.

Після цього представники інтелігенції схвалили свою відозву і домовились на 10 травня запросити до себе на зібрання представників усіх патріотичних партій, щоб там був створений Комітет порятунку України.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Письменники рятуватимуть Україну від режима Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі