неділя, 28 грудня 2008 12:09

Пинзеник застеріг НБУ від емісії гривні

Міністр фінансів України Віктор Пинзеник застерігає від необгрунтованої емісії національної валюти. Таку думку він висловив у своїй статті в тижневику "Дзеркало тижня".

"Найголовніше – купівельна спроможність грошей збереглася. Збереглася на рівні, відповідному обсягам виробництва докризового періоду. Проблема тільки в тому, що гроші в банках, а не у споживачів. Тобто вони поки що не в тому місці. Правильними інструментами економічної політики (центральні банки тут головні) потрібно дати цим грошам можливість перейти до споживачів, відновити світове споживання", - говорить він.

У разі, якщо Нацбанк проведе емісію гривни, говорить міністр, "буде втрачено головне – купівельна спроможність грошей. А в цьому разі виникне болюча перспектива виходу з кризи впродовж багатьох років, через інфляцію. Ми вже це переживали. Вистачить з нас поганого досвіду. Сподіваюся, у нас достатньо мудрості, щоб не встати на цей згубний шлях", - зазначив Пинзеник.


Зараз ви читаєте новину «Пинзеник застеріг НБУ від емісії гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі