середа, 01 грудня 2010 16:57

Підприємці вимагають нового Податкового кодексу

Підприємці вимагають нового Податкового кодексу

Підприємці вимагають розробити новий варіант Податкового кодексу та збираються провести черговий мітинг на Майдані.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представники Центрального штабу порятунку українського підприємництва.

За словами Швецова, група осіб, уповноважених для переговорів від підприємців, подала 25 листопада в адміністрацію президента і 28-го – у Міністерство фінансів документи, які говорять, що близько 200 статей Податкового кодексу потребують змін.

"Документ, в якому половина статей потребує змін, треба розробляти з нуля. Ніякими поправками це не змінити", - переконаний представник Штабу порятунку підприємництва.

При цьому Швецов запевнив, що акція є аполітичною

"Але при цьому спостерігаються спроби різних політичних сил вплинути на цей процес і розколоти, особисто з боку влади, ряди протестуючих різними заявами та провокаціями", - стверджує він.

"Ми заявляємо: ніякого розколу немає. Є національно-координаційна рада підприємців і є групи організаторів, які висувають одні й ті ж вимоги з 22 листопада: це вето президента на Податковий кодекс, повернення його у ВР та відміна парламентом Податкового кодексу. Це створення спільної експертної групи та розробка цілком нового документа і внесення його у ВР та голосування за нього", - зазначив Швецов.

У свою чергу, представник переговорної групи від Центрального штабу порятунку підприємництва Юрій Єременко додав, що "якісь переговори (про зміни лише окремих статей ПК) – це тільки особиста ініціатива і деструктив".

Він також нагадав, що підприємці наполягають на відставці авторів Податкового кодексу. Перш за все - віце-прем'єра Сергія Тігіпка та голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

Інший представник мітингувальників Володимир Дорош зазначив, що Майдан стоятиме доти, доки Податковий кодекс не буде скасовано.

Він повідомив, що свої вимоги підприємці мають намір оголосити у четвер на мітингу, який почнеться о 10:00.

"Ми завтра на Майдані Незалежності проводимо збір суб'єктів господарювання з усієї країни для того, щоб влада зрозуміла, що вона нас не заговорила. Ми готові до конструктиву, готові до діалогу, до партнерських відносин", - сказав Дорош.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці вимагають нового Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі