неділя, 06 лютого 2022 04:03

Перший в історії візит: глави МЗС Австрії, Чехії та Словаччини поїдуть на Донбас

Перший в історії візит: глави МЗС Австрії, Чехії та Словаччини поїдуть на Донбас
Міністри проведуть переговори та ознайомляться з ситуацією в зоні ООС. Фото: "РБК-Україна"

7 та 8 лютого міністри закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, Австрії Александр Шалленберг та Словаччини Іван Корчок здійснять спільний візит до України.

Про це повідомило МЗС України.

Вони проведуть переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Обговорять подальшу підтримку України в протидії російській агресії, втілення комплексного пакету стримування РФ, зміцнення безпекової взаємодії, підтримка економічної та фінансової стабільності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми єдині": держсекретар США опублікував відео на підтримку України

Крім цього, міністри відвідають зону проведення Операції Об'єднаних сил, для ознайомлення з безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

"Перший в історії візит глав зовнішньополітичних відомств країн Славковського формату має на меті продемонструвати солідарність з нашою державою на тлі агресивних дій Російської Федерації" - йдеться у повідомленні.

Достовірних теоретичних дат початку агресії Росії проти України немає. Про це сказав міністр зовнішніх справ України Дмитро Кулеба на брифінгу. За його словами, доступна інформація не дозволяє вирахувати чітку дату. Українська держава володіє повною інформацією про маневри на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Перший в історії візит: глави МЗС Австрії, Чехії та Словаччини поїдуть на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі