четвер, 06 лютого 2014 13:26

Перше "революційне весілля" на Майдані: арка з гумових кийків, каски і Бандера

Автор: Фото: Facebook
 

На Майдані вчора повінчалася пара активістів, пише Сегодня.

Юля і Богдан на Майдані з самого першого дня. Юля приїхала з Рівного, а Богдан - з Житомирської області. Тут і познайомилися: дівчина пошкодила руку і прийшла в медпункт за допомогою. За щасливим збігом, перев'язку їй робив саме Богдан, який працював медиком-волонтером. Пізніше Юля записалася в медпункт. А через три місяці після знайомства активісти вирішили одружитися. Своє весілля вони називають революційним, бо і зіграти його вирішили в Київській мерії, де живуть весь час, що знаходяться на Майдані.

Революційний штаб до такої знаменної події змінився: з самого ранку активісти робили генеральне прибирання, а колонний зал прикрасили червоною доріжкою.

Церемонію проводили два священики, які благословили активістів і побажали їм сил у боротьбі за Україну. Не обійшли увагою весілля і народні депутати - привітати молодят прийшли Ігор Мірошниченко, Юрій Михальчишин та Олег Тягнибок. Останній подарував закоханим букет білих троянд і постільну білизну, а коли молодята вже покидали колонний зал, активісти обсипали їх цукерками. Чи реєструватимуть Юля і Богдан офіційно свій шлюб у Рагсі, вони не сказали. Після церемонії вони сіли в авто і поїхали за барикади.

Хоч весілля в КМДА перше з часів початку Майдану, багато активісти вже знайшли любов і планують пов'язати свої долі. Незабаром збираються зіграти весілля Євген з Хмельницької області і Настя з Євпаторії: хлопець освідчився дівчині в Українському домі, під музику Шопена. Настя живе в Києві разом з батьками вже 8 років, і, як розповідає батько дівчини, з самого початку Євромайдану вона втекла на Хрещатик. Про те, що дочка виходить заміж, батьки дізналися з телевізора. Сама Настя не приховує щастя і вірить, що цей шлюб назавжди. "Тут не до романтики, майже війна. І тому відразу видно, яка людина в побуті", - вважає дівчина.

Закохані хочуть зіграти весілля як можна швидше, поки не закінчилися протести, адже церемонія обов'язково повинна проходити на Майдані, а гостями стануть всі активісти. До того ж юна наречена вже знаходиться в при надії, тому затягувати зі шлюбом закохані не хочуть.

Зараз ви читаєте новину «Перше "революційне весілля" на Майдані: арка з гумових кийків, каски і Бандера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі