четвер, 15 червня 2023 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Переходить у ключову фазу: британська розвідка проаналізувала конфлікт Пригожина і Кремля

Переходить у ключову фазу: британська розвідка проаналізувала конфлікт Пригожина і Кремля
Британська розвідка повідомила про конфлікт керівника групи "Вагнера" Євгена Пригожина з російським міноборони. Фото: ТАСС

Керівник групи "Вагнера" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським міністерством оборони, попри розпорядження президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна.

Ключовою датою стане 1 липня. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

10 червня міноборони РФ вимагало, щоб члени формувань найманців, таких як група "Вагнер", підписували контракти безпосередньо з військовим відомством. Що було схвалено Путіним.

За даними британської розвідки, протягом кількох місяців Пригожин уїдливо критикував керівництво міноборони, але підкорявся Путіну.

Однак, попри коментарі Путіна, він заявив, що ніхто з "вагнерівців" "не готовий знову йти шляхом ганьби, тому вони не підписуватимуть контракти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Росії втекли 8500 доларових мільйонерів. Цього року втечуть ще три тисячі

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року крайній термін для підписання контрактів найманцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті", – пишуть британці.

Минулого тижня міністр оборони РФ Сергій Шойгу підписав указ, яким "вагнерівців" зобов'язали укласти контракти до 1 липня.

Після цього Пригожин відмовився підписувати контракти з російським міноборони.

Перед цим "вагнерівці" брали у полон командира 72 мотострілецької бригади армії РФ підполковника Романа Веневітіна.

Зараз ви читаєте новину «Переходить у ключову фазу: британська розвідка проаналізувала конфлікт Пригожина і Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі