середа, 30 серпня 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон прокоментував контрнаступ ЗСУ

Пентагон прокоментував контрнаступ ЗСУ
Українські війська продовжують повільно просуватися вперед на фронті. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Збройні сили України продовжують повільно просуватися вперед.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу, коментуючи український контрнаступ, передає Gazeta.ua.

"З того, що українці роблять під час контрнаступу, ми бачимо, як вони продовжують повільно просуватися. ЗСУ продовжують боротьбу протягом місяців", – сказала вона.

Сінгх також заявила, що наразі немає нової інформації про передачу Україні ракет ATACMS, але оцінила застосування Україною систем HIMARS та ракет Storm Shadow:

"Я не маю новин щодо ATACMS. Але я знаю, як українці використали HIMARS та Storm Shadow. Як неймовірно ефективно вони показали себе в бою, але в мене немає оголошень стосовно ATACMS".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети для HIMARS, Javelin і не тільки: США оголосили новий пакет військової допомоги

США 29 серпня оголосили про надання військової допомоги на $250 млн для забезпечення критичних потреб України у сфері безпеки. До пакета увійшли додаткові боєприпаси протиповітряної оборони та артилерії, обладнання для розмінування, медичні транспортні засоби та інше обладнання.

Сінгх запевнила, що Вашингтон продовжить працювати з союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну усім необхідним на полі бою.

Сполучені Штати Америки матимуть достатньо коштів для задоволення потреб України у військовій підтримці до кінця фіскального року 30 вересня. Раніше Міністерство оборони США виявило завищення вартості військової допомоги Києву. Ці гроші наприкінці фіскального року не вичерпаються.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон прокоментував контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі