вівторок, 04 жовтня 2011 11:00

Парубій посперечався з Ющенком навколо майбутнього "Нашої України"

Парубій посперечався з Ющенком навколо майбутнього "Нашої України"

Позиція партії "Наша Україна" щодо участі у парламентських виборах ще не вирішена, хоча наступного тижня українці можуть стати свідками об'єднання політичних сил.

Про це сказав народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій, коментуючи заяву одного з політиків про те, що опозиція об'єднається, але без участі почесного голови партії "Наша Україна" Віктора Ющенка, пише УНН.

"Під час засідання президії "Нашої України" Ющенко виступив з позицією, що він має очолити "Нашу Україну" і партія має йти на вибори самостійно. Я, як член президії партії, сказав йому, що не згоден з такою позицією і пропоную концепцію об'єднання з іншими політичними силами. Фактично, все засідання президії стало суперечкою цих двох позицій. В результаті, наголошую, жодна з цих позицій не набрала більшості", - сказав Парубій.

Він наголосив, що депутати, які є прихильниками об'єднання, будуть проводити цей процес, не чекаючи рішення тієї чи іншої фракції.

"Тому позиція, як піде на вибори партія, на сьогодні не вирішена. Я думаю, що наступного тижня ми станемо свідками об'єднання патріотичних сил", - додав він.

На думку Парубія, сьогодні українським партіям важливо об'єднатися в одну потужну структуру, щоб показати нову якість політики.

"Я особисто буду йти до цього завдання, незалежно від партійних амбіцій. Найкраще сьогодні буде одна потужна політична партія. Я розумію, що не усі об'єднаються. Зокрема, Арсеній Яценюк заявив, що не бачить шансу в об'єднанні. Я розумію, що його важко буде переконати об'єднатися", - відзначив політик.

Окрім того, він вважає, що спекулювання на понятті "лідер опозиції" розколює опозицію.

"Опозиція має об'єднуватися навколо ідеологічних принципів і політичної позиції", - додав Парубій.

Нагадаємо, представники деяких опозиційних сил поставили умовою об'єднання виключення з партії "Наша Україна" Віктора Ющенка та Юрій Єханурова.

Віктор Ющенко залишився головою партії. Екс-президент також дав зрозуміти, що буде брати участь у наступних парламентських виборах за партійним списком.

Зараз ви читаєте новину «Парубій посперечався з Ющенком навколо майбутнього "Нашої України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі