пʼятниця, 14 грудня 2007 10:38

Партія Регіонів висунула свої умови

Партія регіонів заявляє, що не приступить до розгляду питань порядку денного Верховної Ради без вибачень коаліції за звинувачення у втручанні в роботу системи "Рада" та обрання першого віце-спікера, запропонованого ними.

Про це йдеться в заяві Партії регіонів, розповсюдженої прес-службою у п"ятницю вранці.

"Ми ще раз заявляємо, що не дозволимо очорнювати нас і зводити на нас наклепи, а тому вимагаємо публічних вибачень", - сказано в ній.

"Другою нашою вимогою є пропорційний підхід до поділу комітетів Верховної Ради, а також обрання того першого віце-спікера, кандидатуру якого визначили ми", - заявляє Партія регіонів.

"Без виконання цих вимог ми не бачимо можливості приступити до розгляду наступних питань порядку денного Верховної Ради", - наголошується в заяві.

При цьому Партія регіонів нагадує, що у четвер у Верховній Раді "експерти-фахівці однозначно ствердили, що зовнішнього втручання у систему "Рада" не виявлено".

"Таким чином, голосування за кандидатуру прем"єр-міністра, яке, як відомо, провалилося, - було законним", - йдеться у заяві.

"І будь-які звинувачення Партії регіонів у тому, що вона здійснювала зовнішнє втручання в систему "Рада", є наклепом та брутальною інсинуацією, намаганням звалити вину за нежиттєздатність коаліції на плечі нашої політичної сили", - наголошується в ній.

Як відомо, під час голосування за кандидатуру лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем"єра у вівторок, коаліції не вистачило 1 голосу для її затвердження на цю посаду.

Представники коаліційних фракцій звинуватили опозиційні фракції у втручанні в роботу системи "Рада" і звернулись до СБУ та ГПУ з проханням перевірити таку можливість. Однак відповідні відомства у четвер оприлюднили висновок, що зовнішнього втручання не було.

Представники коаліції на це наголошують, що система "Рада" не має сертифікату захисту інформації (відповідності) СБУ, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Партія Регіонів висунула свої умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі