пʼятниця, 21 січня 2011 14:23

Партія регіонів наказала не перетворювати соборність на гойдалку

Партія регіонів наказала не перетворювати соборність на гойдалку

Партія регіонів заявила, що "не дозволить авантюристам перетворити колиску національної пам'яті на політичну гойдалку" і використовувати величне національне свято як "черговий привід для егоїстичного самоствердження та задоволення хворобливих амбіцій".

Про це йдеться в офіційній заяві регіоналів з нагоди Дня соборності України.

Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, ця політсила запевнила, що завжди сповідує у своїй практичній діяльності національні ідеали єдності і соборності, "демонструє відкритість до політичного діалогу, спільних змістовних дій заради щасливого майбуття країни".

"Як і у далекому 1919 році, 22 січня має стати святом Соборності та суспільної злагоди, днем, коли з особливим піднесенням ми відчуваємо єдність країни, сповнені глибоким почуттям відповідальності за її долю", - сказали партійці.

На їхнє переконання, всі громадяни України, мешканці сходу і заходу, півдня та півночі, люди різних національностей та віросповідань, різних політичних поглядів є "однією дружною родиною, яка цінує своє героїчне минуле".

"І ми нікому не дозволимо заплямувати ідеали соборності брудними політичними провокаціями, провести у суспільній свідомості штучні лінії розколу, порушити громадський спокій, занурити країну у прірву хаосу та політичного екстремізму. Ми не дамо авантюристам перетворити колиску національної пам'яті на політичну гойдалку, не дозволимо їм використовувати величне національне свято як черговий привід для егоїстичного самоствердження та задоволення хворобливих амбіцій", - резюмували у Партії регіонів.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

Водночас "Фронт змін", "За Україну!", УРП "Собор" та депутати від НУНС проведуть власну акцію до Дня соборності на Контрактовій площі, де збиратимуть великий пазл - карту України.

Президент України Віктор Янукович покладе квіти до пам'ятників Грушевському та Шевченку, а після цього візьме участь в урочистому зібранні з нагоди Дня соборності України у Національному палаці мистецтв "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів наказала не перетворювати соборність на гойдалку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі