пʼятниця, 21 січня 2011 13:49

Томенко не бачить соборної України

Томенко не бачить соборної України

У 2011 році єдина соборна Україна залишається нездійсненною мрією.

Так вважає, говорячи про значення Акту соборності та коментуючи підготовку до відзначення Дня соборності, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

Зокрема, як повідомила прес-служба Томенка, політик наголосив, що "спільними зусиллями" влади та опозиції зроблено все, щоб продемонструвати українцям та світу, що "нинішня українська держава надто далека до ідеалів єдиної соборної країни, про яку мріяли батьки-засновники УНР та ЗУНР".

Томенко підкреслив, що має на увазі не формальну єдність українських земель в складі єдиної держави.

"Йдеться про єдність стратегії розвитку, спільності традицій та цінностей, які пропагуються владою і опозицією", - уточнив він.

Віце-спікер назвав символічним, що лише у Києві про єдність будуть говорити паралельно на чотирьох головних площах міста.

"Складається враження, що, якщо б у центральній частині столиці було більше площ, то всі вони були б зайняті різними політичними силами, бо кожна має свою точку зору і своє розуміння єдності", - відзначив нардеп.

"Отож, можна говорити, що в 2011 році єдина соборна Україна залишається нездійсненною мрією", - підсумував Томенко.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

Водночас "Фронт змін", "За Україну!", УРП "Собор" та депутати від НУНС проведуть власну акцію до Дня соборності на Контрактовій площі, де збиратимуть великий пазл - карту України.

Президент України Віктор Янукович покладе квіти до пам'ятників Грушевському та Шевченку, а після цього візьме участь в урочистому зібранні з нагоди Дня соборності України у Національному палаці мистецтв "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Томенко не бачить соборної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі