пʼятниця, 21 січня 2011 11:52

Яценюк на честь соборності збиратиме пазл України

Яценюк на честь соборності збиратиме пазл України

На Контрактовій площі на честь Дня соборності партії "Фронт змін", "За Україну" та УРП "Собор" зберуть величезний пазл - карту України розміром 160 квадратних метрів, 10 на 16 метрів.

Як повідомили у прес-службі "Фронту змін", прес-секретар Арсенія Яценюка Іванна Коберник заявила, що у партії довго думали, який символ може найбільш яскраво продемонструвати єдність України - "без зайвого пафосу, але з емоцією".

"І вирішили, що найкраще це завдання виконає карта нашої гарної країни. Тому на Контрактовій площі ми збиратимемо величезний пазл - карту України розміром 160 квадратних метрів, 10 на 16 метрів. Карти-пазли зберуть також у кожній області. Ми навіть подали заявку до Книги рекордів України. Можливо, їх зацікавить наша акція", - сказала Коберник.

У Києві на Контрактовій площі також відбудеться телеміст зі Львовом і Луганськом. Завершиться акція невеликим концертом.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

Водночас "Фронт змін", "За Україну!", УРП "Собор" та депутати від НУНС проведуть власну акцію до Дня соборності на Контрактовій площі.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку провокацій під час акцій опозиції. Щоправда 20 січня начальник департаменту громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк повідомив, що у цей час інформація про кровопролиття, яке нібито готується під час акції 22 січня в Києві, не підтверджується.

На Софіївській площі у 1919 році 22 січня відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк на честь соборності збиратиме пазл України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі