середа, 04 червня 2008 10:01

Партія Кінаха може об"єднатися з партією Балоги

Вчора стало відомо, що Партія промисловців і підприємців України (ПППУ) планує увійти до складу партії "Єдиний центр" (ЄЦ). Про це пише видання "Коммерсантъ-Украина".

Першим про це повідомив голова харківської обласної організації ПППУ Віктор Лещенко. Цю інформацію виданню підтвердив член президії ЄЦ Борис Сіленков. Проте в керівництві ПППУ відзначають, що альянс з "Єдиним центром" розглядається лише як один з варіантів співпраці.

Вчора голова харківської обласної організації ПППУ Віктор Лещенко заявив про можливе приєднання партії до "Єдиного центру", який очолює Ігор Кріль, соратник глави Секретаріату президента Віктора Балоги.

За словами Лещенка, це питання розглядається на обласних і районних партійних конференціях і буде закріплене на з"їзді ПППУ 8 червня. Лещенко відзначив, що партія "Єдиний центр" близька до ПППУ за ідеологією. "Ми пропонуємо створити політичну силу з єдиною позицією, яка б об"єднала лівий і правий берег України", - підкреслив Віктор Лещенко.

Як повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації, член президії ЄЦ Борис Сіленков, "завтра (4 червня) у мене відбудеться зустріч з керівником херсонської обласної організації ПППУ. Ми обговорюватимемо питання стовідсоткового переходу політичної сили, яку він представляє, в новий політичний проект". Схема можливого об"єднання партій поки не зрозуміла. Голова запорізької територіальної партійної організації ПППУ Борис Ванат заявив "Комерсантові", що обидві партії "претендують на рівний ступінь впливу". "Переговори ведуться. Але говорити про результати ще зарано. Все повинно вирішитися наступного тижня", - додав Ванат.

Керівники центрального апарату ПППУ відмовляються офіційно підтверджувати інформацію про злиття з ЄЦ. Як повідомила вчора лідер партії Людмила Денисюк, ПППУ веде розмову "про спільну діяльність" зі всіма політичними силами, охочими працювати "на демократичних принципах". ""Єдіний центр" - один з варіантів", - додала вона.

Як стверджує народний депутат від Партії регіонів (ПР), екс-голова ПППУ Анатолій Кінах (він припинив своє членство в ПППУ влітку 2007 року), ще одним кандидатом на співпрацю з ПППУ продовжує залишатися ПР.

Нагадаємо, що рік тому ПППУ розглядала можливість участі в дострокових парламентських виборах спільно з Партією регіонів. Як повідомив сам Кінах, ПППУ у будь-якому випадку не піде на саморозпуск.

"Всі переговори про співпрацю з наближеними за ідеологією політичними силами ПППУ веде на основі непорушності статусу юридичної особи", - заявив вчора "Комерсантові" Анатолій Кінах.

За матеріалами: Коммерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Партія Кінаха може об"єднатися з партією Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі