понеділок, 24 лютого 2014 16:20

Парламентські та місцеві вибори неминучі - Фесенко

Парламентські та місцеві вибори неминучі - Фесенко

Політолог Володимир Фесенко прогнозує, що дострокові парламентські вибори відбудуться восени цього року.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Питання про перевибори парламенту повстане обов'язково. Така логіка політичного процесу. Формально для цього зараз немає ніяких передумов. Тому повстане питання: на яких умовах чи передумовах здійснювати ці перевибори? Але дострокові парламентські вибори відбудуться неминуче. Тому що буде оформлена парламентська більшість, але партія Майдану в меншості", - зауважив політолог.

Фесенко зазначає, що парламентська більшість не буде стійкою та існуватиме максимум до літніх канікул.

"Більшість у Раді тільки за рахунок того, що є позафракційні депутати, які зараз демонструють свою лояльність новій владі. Це тимчасове явище. Можливо, під час президентських виборів побачимо поступове розчинення цієї парламентської більшості. Нова влада - це і новий президент, і новий прем'єр-міністр будуть зацікавлені, щоб новий парламент відповідав політичним настроям. Зацікавлені, щоб була стійка парламентська більшість, яка належить до політичних сил нової влади", - розповів він.

Експерт зауважив, що дострокових парламентських виборів вимагатиме майдан. "Це настрій Майдану. Зараз доцільно інтегрувати частину громадських, неформальних і навіть політичних лідерів майдану в парламентське середовище. Але інтегрувати можна лише через вибори. Вибори не тільки парламентські, а й місцеві. Тому, скоріше за все, нас очікують не тільки дострокові парламентські, але й місцеві вибори. Інше питання - як це юридично оформити і на яких підставах провести ці вибори", - додав Фесенко.

Нагадаємо, позачергові вибори президента відбудуться 25 травня. Комендант майдану та нардеп з "Батьківщини" Андрій Парубій заявив про необхідність провести дострокові вибори до парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Парламентські та місцеві вибори неминучі - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі