понеділок, 26 лютого 2024 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Папа Римський зробив заяву до роковин війни в Україні

Папа Римський зробив заяву до роковин війни в Україні
Папа Римський закликав до дипломатичного розв'язання війни. Фото: vaticannews.va

На площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск у неділю закликав до дипломатичного розв'язання повномасштабної війни в Україні.

Заклик до справедливого та тривалого миру понтифік приурочив до других роковин вторгнення РФ в Україну, пише Vatican News.

"24 лютого ми зі скорботою згадували другі роковини початку повномасштабної війни в Україні. Війна не лише спустошує цей регіон Європи, але й здіймає глобальну хвилю страху та ненависті. Поновлюючи свою найщирішу прихильність мученицькому українському народові та молячись за всіх, особливо за численні невинні жертви, благаю віднайти ту дещицю людяності, яка допоможе створити умови для дипломатичного розв'язання в пошуках справедливого та тривалого миру", - сказав він після молитви "Ангел Господній".

Промовляючи до римлян і паломників, Папа Франциск заговорив про Україну одразу після благословення:

"Як же багато жертв, поранених, руйнувань, страждань, сліз було протягом цього періоду, який стає жахливо довгим і кінця якого досі не видно".

Також він згадав і про інші частини світу, що страждають від насильства, зокрема, в Ізраїлі, Палестині та в східній частині ДР Конго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський дозволив католицькій церкві благословляти одностатеві пари

Наприкінці червня спеціального посланника Папи Франциска по Україні Маттео Дзуппі відвідав Росію. Кардинал двічі зустрічався з радником Кремля з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим.

Крім цього, він також зустрівся з уповноваженою президента Росії з прав дитини Марією Львовою-Бєловою, щодо якої суд в Гаазі видав ордер на арешт у зв'язку з її причетністю до депортації неповнолітніх з України під час повномасштабної війни. Метою було обговорення питань щодо українських дітей у Росії.

Також була зустріч Патріархом Російської православної церкви Кирилом. Після поїздки до Москви Дзуппі заявив, що мирного плану для України не існує.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський зробив заяву до роковин війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі