пʼятниця, 30 жовтня 2020 18:57

ОПЗЖ і Блок Сальдо хочуть "відчепити" "Наш край" від Херсонської міськради - політолог

ОПЗЖ і Блок Сальдо хочуть "відчепити" "Наш край" від Херсонської міськради - політолог
Фото: gordonua.com

Партію "Наш край", що набирає більше 5% до Херсонської міськради, намагаються туди не пустити ОТЗЖ і Блок Сальдо, заявила в Facebook політичний експерт Світлана Кушнір. За її словами, в Херсонській області відбуваються історії, "знайомі за сюжетами в інших містах".

"Партію" Наш край ", що набирає трохи більше 5% до міськради, намагаються туди не пустити, списавши кілька сотень голосів. У той же час в облраду намагаються запхати Блок Сальдо, дописавши йому пару сотень голосів", - пише Кушнір, передає gordonua.com.

За словами Кушнір, стоїть за всім цим Карл Стурен, який свого часу був одним із засновників компанії "Чумак".

"Багато років Стурен намагається стати місцевим олігархом (українське повітря позначилося, не інакше) і впливати на політику в Херсонській області. Фігуранта справи Каті Гандзюк Владислава Мангера, до слова, він лобіював на голову облради. Стурен в області на цих виборах підтримував ОТЗЖ і Блок Сальдо", - зазначає Кушнір.

Вона зазначила, що до міської ради обидві партії, які підтримував Стурен, пройшли і тепер спробують збільшити вартість своїх голосів, "відчепивши" "Наш край".

"Так як результат у "Нашого краю" трохи більше 5%, то для цього йдуть на те, щоб зрізати пару сотень голосів на рівні дільничних комісій. Цифри підправили в протоколах дільничних комісій і подали їх до ТВК. Зараз "Наш край" йде в суди, щоб домогтися перерахунку бюлетенів на проблемних ділянках", - говорить Кушнір.

За словами експерта, в Херсонській області ситуація вже інша: Блоку Сальдо не вистачає близько 800 голосів, щоб пройти до облради, "і ці голоси намагаються йому" дописати ": де 500, де 100, де 25".

Зараз ви читаєте новину «ОПЗЖ і Блок Сальдо хочуть "відчепити" "Наш край" від Херсонської міськради - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі