вівторок, 02 квітня 2013 20:03

Опозиція намагається вирвати комуністів із союзу з ПР - експерт

Опозиція намагається вирвати комуністів із союзу з ПР - експерт
Володимир Цибулько Фото: real-politics.org

Вимога опозиції скасувати пенсійну реформу має на меті вирвати комуністів із союзу за Партією регіонів. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив політолог Володимир Цибулько.

"Вимога скасування пенсійної реформи для того, щоб вирвати комуністів із союзу з Партії регіонів. Фактично це їхня фішка. Пропонуючи синхронне голосування за кінцеву редакцію, опозиція розраховує, що ситуативно комуністи зможуть частіше голосувати із опозицією, ніж з Партією регіонів. Це такий тактичний розрахунок. Компартія буде грати ситуативні союзи із тими і тими. Оскільки комуністи корчили з себе золоту акцію, вони вже не є золотою акцією. Це фактично їхній останній шанс перетворитися в єврокомуністичну партію", - сказав експерт.

Сьогодні під стінами Верховної Ради лідери Об'єднаної опозиції "Батьківщина", "УДАР" та "Свободи" провели мітинг, на якому вимагали скасування пенсійної реформи, відставка уряду Миколи Азарова, а також обрання мера столиці.

"Відставка уряду і пенсійна реформа – два пункти адресована виключно комуністам для того, щоб сказати , що комуністи голосують і за те, і за те, а значить більшості у парламенті нема", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні депутати провалили голосування за основу законопроекту про зміни до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". За нього проголосували лише 220 народних депутатів. Не проголосували "регіонали".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція намагається вирвати комуністів із союзу з ПР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі