четвер, 19 липня 2012 00:11

Опозиція пропонує повністю оновити суддівський корпус

Опозиція пропонує повністю оновити суддівський корпус
Олена Шустік: потрібно ввести трьохланкову судову система. Фото: ukranews.com

Народний депутат Олена Шустік переконана, що в Україні необхідно повністю оновити суддівський корпус.

"На нашу думку, правосуддя має бути швидким, неупередженим та доступним. У ці три слова ми вклали все, що хотіли зробити заради людей, заради захисту їхніх прав", – запевнила нардеп.

Вона наголосила, що загалом має бути трьохланкова система: місцеві суди, апеляційні суди і Верховний суд.

"Саме у цьому органі (ВСУ) збирається вся інформація стосовно застосування нашого законодавства. І касаційній інстанції все таки видніше, що необхідно виправляти", - пояснила Шустік.

І друге що хоче забезпечити опозиція, - це швидке отримання рішення для людини в конкретній справі:

"Ми б хотіли підняти роль і місце апеляційних судів і суддів апеляційної інстанції в судовому процесі, унеможливити так звану судову тяганину, яка часто людині протягом усього життя не дозволяє дочекатися прийняття рішення у її справі. Мається на увазі унеможливити процесуальними способами невмотивоване повернення справи на новий розгляд до першої інстанції. Так багато справ ходять колом по декілька разів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доки у судах сидять Кірєєв, Вовк і Медушевська, нічого не зміниться" - Власенко

Апеляційний суд на стадії розгляду має виправляти максимальну кількість тих помилок, які виникли в суді першої інстанції при основному розгляді справи, переконана нардеп.

"Наша мета — це високопрофесійні з високими моральними якостями судді. Політично у нас немає іншого виходу, як оновлення сьогоднішньої ситуації, тобто повна заміна суддівського корпусу. Ми будемо до цього прагнути. Зрозуміло, що при нинішньому стані недовіри до судової системи, повна заміна суддів — це буде найкращий варіант", - наголосила Шустік.

Вона додала: "Хотілось би усунути і президента, і Верховну Раду від процесів призначення суддів і в такий спосіб забезпечити незалежність і судів, і судової системи".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція пропонує повністю оновити суддівський корпус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі